Koalicioni i partive drejtuese fitoi në zgjedhjet parlamentare në Norvegji. Sipas të dhënave zyrtare pas numërimit të 99,9 % të votave, Bashkimi i të “kuq-jeshilëve” në përbërje të Partisë Punëtore të Norvegjisë, Patisë së majtë Socialiste dhe Partisë Agrare të Qendrës morën 86 mandate deputetësh.