foto RIA LajmetKryeministri rus Vladimir Putin vizitoi disa ndërmarrje të qarkut të Tullës. Siç shkruan gazeta “Kommersant”, punëtorët e pyetën Kryeministrin, për kë të votojnë në zgjedhje. Putin u përgjigj, se ai ka marrë  pjesë vet në krijimin e Partisë “Edinaja Rusia” dhe është i bindur në atë gjë, se në vend duhet të jetë përgjegjëse një forcë politike. Por se për kë të votohet, punëtorët duhet të vendosin vetë, përfundoi mendimin e tij Kryeministri. Putinin e pyetën, se si pushon ai. Ai e pranoi, se i pëlqen të peshkojë dhe bile e tregoi këtë gjest me duar, si peshkatar i vërtetë, se çfarë peshku të madh kishte gjuajtur me armë uji. Kur biseda shkoi drejt fundit, një nga punëtorët i kërkoi Putinit ti dhuronte atij diçka si kujtim. Putin në fillim tha, se nuk ka asgjë, por punëtorit nuk i erdhi zorr dhe i kërkoi orën e dorës. Duke gjykuar nga të gjitha, Kryeministri nuk donte ta jepte. Por nuk mund të bënte asgjë. Siç thekson botimi “Kommersant”, ora që kushtonte 6 mijë dollarë tani i takon pronarit të ri.


***


Vështirësitë ekonomike nuk ndikuan në zgjedhjen e profesionit të ardhshëm të maturantëve, shkruan gazeta “Novie Izvestia”. Ata gjithsesi duan të bëhen bankierë, juristë dhe nuk dëshirojnë të jenë punëtorë të thjeshtë. Kriza tek prindërit u ndie mjaft, ata shpesh nuk kanë para, që të paguajnë studimet e fëmijës në një nga shkollat e larta prestigjoze të vendit. Gjatë kësaj në shkollat e larta pedagogjike kanë mbetur të lira më shumë se 2 mijë vende falas. Psikologët konfirmojnë, se shpesh ata që ëndërrojnë të bëhen kozmonautë ose mjekë regjistrohen në marketing ose në punë sociale. Sipas të dhënave statistikore, deri para krizës tre nga profesionet më prestigjoze ishin bankier, deputet dhe ministër, pas krizës-bankier, yll i muzikës së lehtë dhe gjyqtar. Popullariteti i profesionit të punëtorëve mbetet mjaft i ulët.