Drejtori i Ermitazhit Shtetëror Mihaill Piotrovski dhe themeluesi i resoranteve “Makdonalds” në Rusi George Cohon u nderuan me medalje prestigjose në SHBA-s. Siç shpalli qendra e studimit në Uashington me emrin Vudro Wilson, ai vendosi që të vinte në dukje në këtë mënyrë meritat e veçanta të Piotrovskit në fushën e veprimtarisë shoqërore dhe kulturën diplomatike, kurse Cohon në sferën e pozitës popullore aktive në biznes.