Kombet e Bashkuara morën pjesë në përbërjen e Këshillit të OKB-së për të drejtat e njeriut. Gjatë zhvillimit të sesionit të kaluar në Gjenevë të nivelit të lartë të Këshillit, pritën Ndihmësen e sekretares së shtetit të SHBA-s për çështjet e organizatave ndërkombëtare Ester Brimmer. Ajo premtoi se SHBA-s do të jenë pjesëmarrëse aktive dhe konstruktive në këtë organ të OKB-së.