Këtë vjeshtë kompania franceze GDF Suez do të hyjë në përbërien aksionere të ndërtimit të gazsjellësit Nord Stream, i cili planifikohet të kalojë nga Rusia për në Gjermani nëpër fundin e Detit Balltik, njoftoi Zëvendës kryetari i udhëheqjes së OAO “Gazprom”-it Aleksandër Medvediev. Pjesëmarrësit e projektit aktualisht janë Federata Ruse, Gjermania dhe Hollanda.