Lideri koreanoverior Kim Çen Ir kërcënoi se do të zhvillojë edhe një provë bërthamore, në qoftë se SHBA-s dhe shoqëria ndërkombëtare do të aktivizojnë sanksione kundër RPD të Koresë. Për këtë shkruajnë Mjetet e Infirmimit Masiv të Seulit me referim tek mesazhi i organizatës joqeveritare “Radio e hapur për Korenë e Veriut”. Ndërkaq, Kim Çen Ir theksoi mundësinë e rinovimit të negociatave gjashtëpalëshe në lidhje me deklaratat për Gadishullin Korean me kusht të fillimit të dialogut të drejtpërdrejtë të Phenianit dhe Uashingtonit.