Ekuipazhi rus i Firdaus Kabirovit me kamionin e markës “KamAZ” u bë fituesi i realit europian “Rruga e mëndafshtë”. Ekuipazhi i Zherar de Roja (Hollanda)me kamionin e markës “Iveko” u rendit në vendin e dytë. Në vendin e tretë është çeku Aljosh Loprais me markën “Tatre”. Në klasin e automobilave fuoristrada fitoi komanda Volkswagen, që zuri tre vendet e parë. Traseja me gjatësi më shumë se 4 mijë km kalonte nëpër territorin e Rusisë,Kazakistanit dhe Turkmenisë. Në reali morën pjesë 20 kamionë dhe 51 automobila të tonazhit të lehtë nga 25 vende.