Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev mbështeti propozimin e pjesëmarrësve të konsorciumit transportues të Detit Kaspik për rritjen e ngarkesës së tij. Në Konferencën e shtypit në Orenburg sipas përfundimeve të forumit për bashkëpunimin e rajoneve të Rusisë dhe Kazakistanit ai tha, se kjo bën të mundur që të transportohet më shumë lëndë e parë hidrokarbure për eksport.