Nikaragua dhe Abkhazia shpallën zyrtarisht vendosjen e marrëdhënieve diplomatike. Deklaratën e përbashkët e nënshkruan në Managua përfaqësuesit e dy republikave. Ata gjithashtu nënshkruan marrëveshjen për konsultimet e përhershme midis konsullatave të MPJ. Nikaragua menjëherë pas Rusisë i njohu Abkhazinë dhe Osetinë e Jugut si shtete të pavarura. Për njohjen e pavarësisë së dy republikave deklaroi gjithashtu edhe Venezuela.