Në Talin janë përdhosur përmendoret e vendosura mbi varre dhe monumentet në varrezat e ushtarëve rusë, të cilët çliruan Estoninë nga fashistët në vitet e Luftës së Dytë Botërore. Janë prishur varre në dy varreza të ndryshme.