Shteti duhet të krijojë “kushte startuese normative për përgatitjet” e sportistëve rusë për Lojërat Olimpike, deklaroi Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Mevediev, në ceremoninë e dorëzimit të medaljeve dhe trofeve shtetërore kampionëve të Olimpiadës në Pekin. Vitin e kaluar sportistët rusë fituan atje 72 medalje, duke përfshirë këtu 23 ari. Sipas Presidentit medalje dhe trofe morën më shumë se 120 sportistë.