Marinarët rusë të anijes “Lift-1”pas qëndrimit të detyrueshëm në portin koreanojugor u kthyen në Atdhe. Anija e tyre gjendej atje që prej muajit maj, për shkak të borxheve që kishte pronari i saj. Vetëm kur në këtë situatë u përzie bashkimi profesional ndërkombëtar, rusët, më në fund i lejuan të largoheshin dhe të ktheheshin në shtëpi në Vlladivostok.