Rreth 12,5 mijë ushtarakë, avionë dhe teknika luftarake marrin pjesë në stërvitjet e përbashkëta ruso-bjelloruse “Perëndim-2009” që kanë filluar. Planifikohet që të tërhiqen edhe njësitë e anijeve të Flotës së Detit Balltik. Këto stërvitje kanë vetëm karakter mbrojtës, theksuan në Ministrinë e mbrojtjes të Federatës Ruse.