Presidenti i Ukrainës i bëri thirrje parlamentit të vetshpërndahet. Sipas mendimit të Viktor Jushenko, kjo mund të mundësojë kapërcimin e krizës politike në vend. Në konfliktin që ekziston sot, Presidenti akuzoi liderët e koalicionit dhe Kryeministrin e Ukrainës. Në Partinë e Rajoneve tashmë dolën kundër propozimit të Jushenkos.