Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Anders Fogh Rasmussen premtoi të hetojë shumë shpejt rrethanat e vrasjes së popullsisë paqësore të Afganistanit si rezultat i goditjes së dhënë nga aviacioni i NATO-s, rrjedhojë e së cilës u bë vrasja e rreth 100 vetave dhe plagosja e gjymtimi i dhjetra të tjerëve.