RPD e Koresë arriti në fazën përfundimtare të pasurimit të uraniumit, njoftoi agjencia verikoreane CTAK. Ajo konfirmon, se letra përkatëse u adresua tashmë në emër të Kreut të Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Bëhet e ditur gjithashtu se Pheniani është i gatshëm si ndaj vendosjes së sanksioneve nga ana e shoqërisë ndërkombëtare, ashtu dhe për dialog.