Vendimi i marrë për iniciimin e zgjerimit të NATO-s për llogari të pranimit në të të Ukrainës dhe Gjeorgjisë ishte gabim, deklaroi Sekretari i shtetit i Francës për çështjet europiane Pierre Lellouche për botimin spanjoll El Pais, të cilin e citon Agjencia Interfaks. Lellouche vuri në dukje, se në qoftë se në Gjeorgji ekziston konsensusi përkatësisht dëshirës për anëtarësim në NATO, situata strategjike atje nuk është stabile, ndërsa në Ukrainë nuk ka mirëkuptim bile as dhe në lidhje me çështjen e hyrjes në Aleancë.