Në Kosovë vazhdon të ruhet situata e mbarsur me konflikt potencial dhe evidentohet mungesa e progresit në kapërcimin e murit ndarës midis serbëve kosovarë dhe shqiptarëve kosovarë, deklaroi Kreu i MPJ të Rusisë Andrei Nesterenko. Pasi vuri në dukje, se problemi i Kosovës vazhdon të mbetet një ndër sfidat kryesore më serioze për sigurinë në rajon, diplomati kujtoi mbi përgjegjësinë e misioneve ndërkombëtare për ruajtjen e stabilitetit në Kosovë.