Ministrat e financave të 27 vendeve të BE përpunuan pozitën e përbashkët të kësaj organizatës rajonale për takimet e pritshme të shtatorit të “G-20” në Londër dhe Pitsburg, i njoftoi Agjencisë RIA Lajmet përfaqësuesi i Suedisë, vend ky që kryeson aktualisht në BE. Sipas fjalëve të tij, në vigjilje në negociatat joformale në Bruksel, krerët e dikastereve financiare të vendeve të BE u morrë vesh për pozitën unike në lidhje me të gjitha çështjet kyçe, të cilat do të shqyrtohen në formatin e G-20-ës.