Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Llukashenko deklaroi mbi domosdoshmërinë e realizimit të politikës së jashtme shumëvektoriale dhe ndërtimit të marrëdhënieve prej partnerësh si me Rusinë, ashtu dhe me Perëndimin. Për këtë ai u deklaroi gazetarëve gjatë vizitës së vet të punës në qarkun e Gomelskut.