Kabineti “Bota ruse” i fondit të krijuar për zhvillimin e gjuhës ruse dhe forcimin e pozitave të saj në botë, u hap në gjimnazin më të vjetër të Vjenës. Ky është institucioni i parë mësimor i mesëm në Austri (Shottengimnazium),ku gjimnazistët filluan të studjojnë gjuhën ruse.