Ekuipazhi i jahtit norvegjez akuzohet për shkelje të ligjeve ruse dhe atyre ndërkombëtare. Për këtë njoftuan në Qendrën e Public Relations të Shërbimit Federal të Sigurimit të Federatës Ruse. Atje kujtuan, se jahti me tre shtetas të Norvegjisë në bord u ndalua nga kufitarët më 24 gusht në zonën ekskluzive ekonomike të Federatës Ruse në detin Oriental Siberian.