Rusia është e gatshme të sigurojë Poloninë me naftë dhe gaz. Për këtë deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin në Sopot në përfundim të negociatave të zhvilluara me Kryetarin e qeverisë së Polonisë Donald Tusk. Sipas fjalëve të Putinit, “projekti i ndërtimit të gazsjellësit “Nord Stream” nuk u diskutua në mënyrë të detajuar në to.