Samiti Amerikë Jugore-Afrikë do të zhvillohet në Venezuelë më 26-27 shtator. Për këtë deklaroi Presidenti i Venezuelës Hugo Chavez, i cili aktualisht ndodhet më një vizitë në Libi. Ai vuri në dukje gjithashtu, se në takimin e nivelit të lartë do të marrin pjesë gjithashtu krerët e shteteve të Amerikës Qendrore dhe pellgut të Karaibeve.