Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev hapi kanalin e vet personal në videoresursin me mjaft popullaritet të Internetit-You Tube. Kanali i ri është vazhdim i videoblogut në sajtin e Presidentit, — sqaroi Sekretarja e shtypit e Kryetarit të shtetit Natalia Timakova. - Me ndihmën e tij ne shpresojmë të rrisim numrin e auditorit të shikuesve, dhe duhet thënë, jo vetëm për llogari të përdoruesve të segmentit rus të Internetit, por edhe banorëve rusishtfolës të rrjetit në vende të tjera”. Adresa e kanalit të ri të Presidentit rus është: www.youtube.com/kremlin.