Provat klinike të vaksinës ruse kundër gripit A/H1N1 do të zhvillohen me dy etapa: në etapën e parë do të marrin pjesë 260 vullnetarë të rritur në moshë, kurse në të dytën planifikohet të ingranohen 140 fëmijë. Për këtë njoftoi shërbimi i shtypit i Roszdravnadzor-it (Shërbimi Federal rus i kontrollit në sferën e shëndetësisë dhe zhvillimit social).