Tajlanda ia hyri punës për bërjen e provave të vaksinës kundër gripit A/H1N1, e cila u prodhua mbi bazë të teknologjisë ruse dhe materialit fillestar rus. Doza e parë prej 1000 vaksinash në formë spray po provohet tek kafshët në laboratorin e fakultetit të veterinarisë të Universitetit Shtetëror me emër të princ Mahidol-it.