Në kryeqytetin e Dagestanit-Mahaçkalla gjatë një operacioni special u asgjesuan 3 guerrilas. Tani po zhvillohet puna hetimore për identifikimin e tyre, por megjithatë që tani dihet se ata hynin në përbërjen e të ashtuquajturit xhamaati i Mahaçkallasë (shoqatë, shoqëri) dhe kanë marrë pjesë në serinë e sulmeve të drejtuara kundër bashkëpunëtorëve të ruajtjes së rendit.