Fermerët e Kroacisë morën vendimin të bllokojnë të enjten me traktorë 13 pika lejim-kalimi në akset automobilistike në kufijtë me Hungarinë, Serbinë si dhe Bosnjë e Hercegovinën. Fermerët kërkojnë çmime më të larta blerjeje për produktet e veta, para së gjithash, për grurin.