Në valët e “Zërit të Rusisë” do të transmetohet emisioni publicistik orthodhoks i titulluar “Mbi kryesoren”. Ideatorët dhe drejtuesit e tij- Kryetari i Dikasterit të Sinodit për marrëdhëniet reciproke të Kishës dhe shoqërisë protohierei Vsevollod Çaplin dhe Kryetari i radiokompanisë “Zëri i Rusisë” Andrei Bistrickij-do të dalin në të me analizimin e ngjarjeve të jetës shoqërore dhe kishtare të Rusisë.