Projekti i realizimit të ndërtimit të gazsjellësit “Nord Stream”, i cili do të bashkojë Rusinë dhe Gjermaninë nëpër fundin e detit Balltik, është jashtëzakonisht i rëndësishëm për garantimin e kontinentit me lëndë energjetike”. Kjo u theksua në mënyrë të veçantë nga Kreu i Stafit drejtues të koncernit gjerman të gazit E. ON Vulf Bernotat.