Më 26 gusht mbushet plot një vit që nga momenti i njohjes prej Rusisë të pavarësisë së Abkhazisë dhe Osetisë së Jugut. Për këtë vit që kaloi që nga ajo kohë Rusia vendosi marrëdhënie diplomatike me të dyja këto republika verikaukaziane si dhe përfundoi Traktatin mbi Miqësinë dhe Bashkëpunimin me to.