“Për sa kohë që nuk do të të lindë në shpirt qendrimi, pasioni maniakal ndaj punës që ke ndërmand të bësh, nuk do të arrish dot asnjë lloj rezultati”, — kështu shprehet regjizori kinematografik rus me mjaft popullaritet , fituesi i festivaleve kinematografike të Berlinit dhe Venecias, Sergei Solloviov. Më 25 gusht maestro kremton 65 vjetorin e vet.