Komisioni i parlamentit të Lituanisë do të merret me hetimin dhe verifikimin e informacionit të përhapur në lidhje me ekzistencën e burgjeve sekrete të CIA-s amerikane në territorin e vendit. Për këtë njoftoi Presidentja e Lituanisë Dalia Gribauskajte sipas përfundimeve të takimit të saj me Kreun e Komisionit Europian Jose Manuel Barroso.