Një periudhë 10-15 vjeçare do tu duhet vendeve Pranëballtike që të ripërtërijnë rezervat e peshkut bli. Për këtë njoftoi Kreu i Rosribollovstvo Andrei Krajnij. Sipas fjalëve të tij, “ky qëllim do të mund të arrihet vetëm në qoftë se 5 shtetet Pranëballtike do të shpallim moratorium përkatësisht kapjes së peshqve të llojit bli dhe do ta respektojnë me rigorozitet atë”.