Në Moskë i quajnë absurde konfirmimet në lidhje me atë se diplomatët rusë merreshin në Ukrainë me korruptimin dhe rekrutimin e personave të autoritetshëm. Një informacion i tillë u përhap nga mjetet ukrainase të informimit masiv. Në komentet e bëra nga MPJ e Rusisë vihet në dukje, se fjalë bëhet mbi përpjekjen e radhës për të provokuar tensionim në marrëdhëniet ruso-ukrainase.