Shumica e ukrainasve, më tepër se 70 %, mbajnë një qendrim mjaft pozitiv ndaj Rusisë dhe duan të kenë me të marrëdhënie fqinjësie të mirë. Për këtë dëshmojnë rezultatet e studimit të zhvilluar nga Institutit i problemeve të drejtimit me emër të Gorsheninit në Kiev.