Me transmetimin e interpretimit të veprave të kompozitorëve të famshëm të Rusisë dhe Finlandës u hap e para “filarmoni virtuale” në Rusi, e cila u krijua pranë Filarmonisë akademike shtetërore të Sverdllovskut në Ural. Koncerti i saj u transmetua në Internet.