Në portin rus të Novorosijskut hynë me një vizitë miqësore anijet e vendeve të pellgut të Detit të Zi, të cilat marrin pjesë në manovrat stërvitore ndërkombëtare Blackseafor. Këto manovra kanë filluar që më 8 gusht. Në to marrin pjesë anijet ushtarake të Bullgarisë, Rumanisë, Rusisë, Turqisë dhe Ukrainës.