Uzbekistani dhe SHBA-s nënshkruan midis tyre kontratën mbi programin e kontakteve në sferën ushtarake. Dokumenti u nënshkrua më 18 gusht gjatë vizitës në Tashkent të Komandantit të Komandës Qendrore të SHBA-s David Howell Petraeus, i cili u prit nga Presidenti i Uzbekistanit Islam Karimov.