Sportistja ruse Anna Çiçerova fitoi medaljen e argjendit në disiplinën e kërcimit së larti në Kampionatin botëror të atletikës së lehtë në Berlin. Rezultati i arritur prej saj është 2 metra e 2 centimetra. Medaljen e arit e fitoi kroatia Bllanka Vlasiç. Sportistët rusë kanë siguruar deri tani 9 medalje: 2 ari, 2 argjendi dhe 5 bronzi.