Zgjedhjet presidenciale në Afganistan po kalojnë në një situatë mjaft të tensionuar. Guerilasit e lëvizjes “Taleban” sulmojnë dhe hapin zjarr mbi pikat e votimit dhe kërcënojnë me ndëshkim, masakrim banorët vendas. Vihet në dukje paraqitja e ulët e zgjedhësve.