Në hidrocentralin Sajano-Shushensk, ku ndodhi avaria më e madhe për gjithë këto kohët e fundit, filloi pompimi i ujit nga reparti i shkatërruar i makinerive. Ministri për situatat e jashtëzakonshme i Rusisë Sergei Shojgu deklaroi, se kjo avari është unikale dhe natyra e saj është e pakuptueshme. Është ende shpejt të flitet mbi versionet e asaj që ndodhi.