Në kryeqytetin e Tartarisë — Kazan (pranë lumit Vollga), i cili njihet mbarëbotërisht për shkollën e vet të fuqishme shkencore të astronomisë, u hap konferenca ndërkombëtare. Në qendër të vemendjes së shkencëtarëve është rreziku kërcënues nga ana e asteroidëve si dhe studimi i Hënës dhe planeteve të tjera me ndihmën e aparateve kozmike.