Konkursi i 7-të Ndërkombëtar i Këngëtarëve të rinj operistikë me emër të Elena Obrazcovës u hap në Shën Peterburg. Ai ka mbledhur 95 interpretues nga Rusia dhe 13 vende të Europës, Azisë dhe Amerikës.