Partia e parë prej 168 tubash për fillimin e shtrimit të gazsjellësit “Nord Stream” u nis për në Gjermani dhe Suedi, njoftoi Drejtori i projektit Nord Stream Henning Kote. Deri në fund të këtij viti në Suedi planifikohet të dërgohen rreth 13 mijë tuba.