Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin miratoi memorandumin mbi ndërtimin e aksit rrugor unazor rreth e përqark Detit të Zi me gjatësi gati 7 mijë kilometra. Aksi magjistral kryesor rrugor me gjithë degët e tij do të kalojë nëpërmjet qyteteve të Turqisë, Gjeorgjisë, Armenisë, Azerbajxhanit, Rusisë, Moldavisë, Rumanisë, Bullgarisë, Serbisë, Shqipërisë dhe Greqisë.