Presidenti i Tajvanit konfirmoi vdekjen e më shumë se 500 vetave si rezultat i vithisjeve masive të dheut në njërin nga fshatrat e vendit. Tajfuni “Morakot” vërshoi mbi Tajvanin ditët e kaluara të fundjavës duke provokuar shembje, rrëshqitje dheu dhe përmbytje.