Rusia-pjesëmarrëse e Marrëveshjes së Zgjeruar europiane për sportin
Federata Ruse u bashkua me Marrëveshjen e Zgjeruar të pjesshme për sportin, e cila vepron në kuadrin e Këshillit të Europës. Siç deklaruan në selinë e Organizatës Ndërkombëtare në Strasburg, ky hap konfirmon statusin e Federatës Ruse si komb i madh sportiv dhe si pjesëmarrëse e bashkëveprimit ndërqeveritar në këtë sferë.