Gjermania dhe Franca dolën nga periudha e recesionit. Vëllimi i përgjithshëm i produktit të brendshëm i këtyre 2 vendeve në tremujorin e dytë të vitit 2009 u rrit deri në 0.3 % në krahasim me tre muajt paraardhës, njofton Agjencia Bloomberg.